Drogproblémák

„Csak azért használom, hogy …” Ilyen és hasonló kezdetű mondatokat gyakran hallhatunk a környezetükben élő szerhasználóktól. A kérdés mindig az, hogy megoldódik-e az a lelki eredetű probléma, mely az egyént a szerhasználat és egy vágyott érzés hajszolásának irányába hajtja.

A válasz: természetesen nem. Az esetek többségében a függő identitása felett teljesen átveszi a hatalmat a drog és az egyén mindennapjait a szerhatás utáni vágy uralja. Függőként és a szenvedélybeteg hozzátartozójaként egyaránt kaphat segítséget a Centrum munkatársaitól. Abban tudunk segíteni, hogy elfogadja és jobban megértse saját függőségét és velünk együtt, biztonságban kísérletezzen, hogy merre vezet az út drogok nélkül.

Amikor az alkalmankénti szerfogyasztás egyre gyakoribbá válik, kialakul a droggal szembeni tolerancia, ezért ugyanazon hatás elérése érdekében egyre nagyobb mennyiségben veszi magához a szert a fogyasztó. Ez függőség kialakulásához vezet, amelynek hátterében mindig valami olyan probléma áll, amelynek megoldására a szerhasználó a drogot találja a legjobb eszköznek, így képtelen megfelelő segítség nélkül megválni tőle.

Lépjen a felépülés útjára szakértőink segítségével!

AMBULÁNS KEZELÉS

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

FELÉPÜLÉS

BENTLAKÁSOS FELÉPÜLÉSI PROGRAM

Budai magánrendelő

Budai magánrendelőnkben teljes diszkréciót élvezhet. A rendelő előterében található váró és a közelben elérhető eltérő szakrendelések lehetővé teszik, hogy senki számára ne váljék nyilvánvalóvá, hogy Ön mi célból jelent meg. Hangszigetelt konzultációs szobánk segítségével bizalomteljes légkörben, teljes biztonságban kerülhet sor az első találkozásra és minden további alkalomra.

Bentlakásos program

Budapesttől csupán egy órányi utazásra, mégis a nagyváros zajától távol kezdheti el saját felépülését. Ősfás parkban vagy éppen a területhez tartozó tó partján tehet hosszú sétákat, megteheti az érzelmi jóllét felé vezető út első valós és szimbolikus lépteit. A diszkréció garantált, ahogy az Ön kényelme is. A zavartalan környezet biztosításával és gasztronómiai különlegességeinkkel egyaránt arra törekszünk, hogy miközben elszánt és szakmailag megalapozott felépülési munkára köteleződünk el, Ön megtapasztalhassa a kívánt változás első örömeit.

Titoktartás és diszkréció

Elegáns felépülési környezet

Multidiszciplináris szakmai stáb

Napi több órás egyéni konzultáció

Egyéni terápia

Személyre szabott felépülési program

Felépülésközpontú szemlélet

Laborvizsgálat

Drogproblémák a hétköznapokban

Sokan nem is sejtik milyen problémák állhatnak a drogfüggőség hátterében. Nem kell feltétlenül gyermekkori traumákra gondolni, de mindenképp érdemes a múltban elszenvedett sérelmeket is számításba venni. A függőség, azaz a drogfüggőség elsősorban érzelmi probléma, ezért sokszor az érzelmi élet komoly zavaraival jár. A rendszeres szerhasználat kialakulásának egyik alapja a családpatológia, vagyis hogy az adott személyt csecsemőként és kisgyermekkorában milyen traumák érték az a szülőkkel kialakított kapcsolati hálóban. Egy hibásan működő család a későbbi drogfogyasztás fő rizikófaktora, emiatt pedig nagyobb veszélyben vannak az intézeti gyerekek, a csonka, illetve az apa nélküli családok.

Szintén meghatározó ok, mikor a személyiség különböző defektusai, vagy éppen konfliktusai egybeesnek a drogokkal való kapcsolattal és egy krízishelyzettel, például egy pubertás korú gyermek esetében szülei válásával. Az ilyen családokban a hiány és a veszteség negatív élményei uralkodnak, amelyek miatt a drogfüggőség könnyebben alakulhat ki.

A drogfüggőség gyakorisága

A magyarországi drogfüggők számát illetően csak becslések vannak. Ezek szerint országos viszonylatban 5-6 ezer drogfüggő, problémás, intravénás droghasználóval számolnak. Emellett a gyakori fogyasztók száma hétvégeken több százezer főre tehető.

Az egyik leggyakoribb kábítószer hazánkban is a cannabis, azaz a marihuána, ezután következnek az amfetaminszármazékok, a dizájnerdrogok, a ketamin, és a kokain. A drogproblémák legérintettebb korosztálya a 20-25 évesek köre, de kiemelten veszélyeztetett korosztályba tartoznak legújabban a középiskolások is. A rendelkezésre álló statisztikák szerint a függők kétharmada férfi és egyharmada nő, de a drogfogyasztó nők száma növekvő tendenciát mutat az elmúlt években.

Tegye meg az első lépést!

Ha úgy érzi már nem élhet teljes életet a tudatmódosító szerek nélkül, ha már nem tud felidézni olyan pillanatot, amikor nem a szer hatása miatt volt boldog, vagy környezetétől kapott már olyan visszajelzést, hogy aggódnak Önért, akkor ne halogassa a segítségkérést, mert van megoldás. Kérjen időpontot állapotfelmérésre!

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?