Pszichológiai konzultáció

Amennyiben leendő kliensünk szorongással, depresszióra utaló tünetekkel küzd vagy megoldhatatlannak tűnő krízishelyzetben találja magát, érdemes a pszichológiai konzultáció lehetőségét fontolóra venni.

A szorongást gyakorta definiálják úgy, mint tárgy nélküli félelem. Miközben a félelmeinket többnyire könnyen be tudjuk azonosítani, ismerjük a kiváltó okát, addig a szorongás ehhez képest megfoghatatlannak és alaktalannak tűnhet. Negatív befolyása azonban nyilvánvaló, olykor bénító hatással bír. Az egyén nem fér hozzá saját meglévő képességeihez vagy az egyébként könnyen elérhető lehetőségeihez, mert szorongása gátolja ebben. A szorongás okozta szenvedés egyedüli előnye az lehet, ha az egyén elérkezik a segítségkérés pillanatához. A megnyugtató tény az, hogy nem kell egyedül keresni a megoldást, értő segítséggel enyhíthető, sőt leküzdhető a szorongás.

Lépjen a felépülés útjára szakértőink segítségével!

AMBULÁNS KEZELÉS

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

FELÉPÜLÉS

BENTLAKÁSOS FELÉPÜLÉSI PROGRAM

Budai magánrendelő

Budai magánrendelőnkben teljes diszkréciót élvezhet. A rendelő előterében található váró és a közelben elérhető eltérő szakrendelések lehetővé teszik, hogy senki számára ne váljék nyilvánvalóvá, hogy Ön mi célból jelent meg. Hangszigetelt konzultációs szobánk segítségével bizalomteljes légkörben, teljes biztonságban kerülhet sor az első találkozásra és minden további alkalomra.

Bentlakásos program

Budapesttől csupán egy órányi utazásra, mégis a nagyváros zajától távol kezdheti el saját felépülését. Ősfás parkban vagy éppen a területhez tartozó tó partján tehet hosszú sétákat, megteheti az érzelmi jóllét felé vezető út első valós és szimbolikus lépteit. A diszkréció garantált, ahogy az Ön kényelme is. A zavartalan környezet biztosításával és gasztronómiai különlegességeinkkel egyaránt arra törekszünk, hogy miközben elszánt és szakmailag megalapozott felépülési munkára köteleződünk el, Ön megtapasztalhassa a kívánt változás első örömeit.

Titoktartás és diszkréció

Elegáns felépülési környezet

Multidiszciplináris szakmai stáb

Napi több órás egyéni konzultáció

Egyéni terápia

Személyre szabott felépülési program

Felépülésközpontú szemlélet

Laborvizsgálat

Szorongás és depresszió

A szorongással rokonságba állítható a depresszió, sőt olykor együttesen jelentkezik a két zavar. A közhiedelemmel ellentétben a depresszió nem feltétlenül a szomorúsággal hozható összefüggésbe, jellemzője a passzivitás és az inaktivitás, ami teljes elszigetelődést is eredményezhet. Mindez – csakúgy, mint a szorongásos zavarok esetében – testi tünetekkel egészülhet ki. Ez a kelepcéhez hasonlítható állapot azonban orvosolható, van kulcs a zárba, ami a kalitka ajtaját nyitja

Mindezektől nem függetleníthetőek a krízishelyzetek. Bizonyos krízisekkel mindannyian találkozunk életünk során, hiszen az évek előrehaladtával egyik életszakaszból lépünk a másikba és a „sebességváltás” olykor nehézségekbe ütközik. Más krízisek nem természetszerűleg következnek be, ilyen lehet egy szeretett személy elvesztése, egy baleset, egy nem várt munkahely- vagy lakóhelyváltozás. A krízisek bármely típusa nagyfokú megterhelést jelenthet az egyén számára. A krízis élménye vagy érzelmi visszhangja teljesen eluralkodhat az egyén élete felett. Ugyanakkor van arra mód, hogy a krízistől szenvedő fél visszataláljon saját, biztonságot jelentő életterébe.

Mindehhez kínálunk segítségként pszichológiai konzultációt sokoldalúan képzett és gazdag tapasztalattal rendelkező pszichológus kollégáink bevonásával.

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?