Burnout

Talán meglepő, de a munkahelyi kiégés szoros összefüggésben állhat a függőséggel. Burnout szindrómának vagy kiégési szindrómának nevezik azt a munkahelyi ártalmat, ami fokozatosan kialakuló fizikai, mentális és érzelmi kimerüléssel jár.

A burnout szindróma érdekes módon általában pont azokat veszélyezteti, akik nagy ambíciókkal és munkakedvvel folytatják hivatásukat. A teljes önalávetés azonban azzal járhat, hogy a pozitív visszaigazolások elmaradnak, a lelkesedés csökken, az inspiráció elakad. A munka és a hivatás idealizált képe és a megélt valóság konfliktusba kerül, az egyén frusztrációt él át. Ez plusz energiaráfordítást kíván meg, de mindez ritkán vezet eredményre és az élet egyéb területei háttérbe szorulnak. A burnout szindróma legkritikusabb fázisa a teljes apátia és érdektelenség. Ez nem csupán a munkavégzésre terjedhet ki, begyűrűzik egyéb életterületekre. Mindehhez társulhatnak egészségügyi és kapcsolati problémák egyaránt.

A munkahelyen tapasztalt stressz és túlterheltség idővel a tehetetlenség és az inkompetencia érzéséhez vezethet, csökken a motiváció és a teljesítmény észrevehetően romlik. Mindeközben az elvégzendő munka egyre színtelenebbé és monotonná válik a munkavégző számára. A munkakapcsolatok szintén a burnout szindróma áldozatául esnek, megsokszorozódhatnak a munkahelyi konfliktusok, elszegényednek a kapcsolatok. Az egyén munkán kívüli szükségletei és igényei háttérbe szorulnak. Könnyen beláthatjuk, hogy mindez a munkafüggőséggel is összefüggésbe hozható.

Habár a burnout szindróma kialakulásának okai közt említhető a hibásan működő szervezeti kultúra és az elvárások szövevényes rendszere, de nem feledkezhetünk meg azokról az okokról sem, melyek az egyénre vonatkoztathatóak. Ha Ön magára ismer, az a jó hírünk, hogy segítségünkkel befolyást gyakorolhat saját munkahelyi közérzetére. Közösen újragondoljuk, hogy milyen funkciót bármilyen más tevékenység. Több oldalról megvizsgáljuk saját viszonyát a munkájához, törekszünk arra, hogy a jövőben sikerüljön harmóniában tartani ezt a kapcsolatot.

 

Lépjen a felépülés útjára szakértőink segítségével!

AMBULÁNS KEZELÉS

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

FELÉPÜLÉS

BENTLAKÁSOS FELÉPÜLÉSI PROGRAM

Budai magánrendelő

Budai magánrendelőnkben teljes diszkréciót élvezhet. A rendelő előterében található váró és a közelben elérhető eltérő szakrendelések lehetővé teszik, hogy senki számára ne váljék nyilvánvalóvá, hogy Ön mi célból jelent meg. Hangszigetelt konzultációs szobánk segítségével bizalomteljes légkörben, teljes biztonságban kerülhet sor az első találkozásra és minden további alkalomra.

Bentlakásos program

Budapesttől csupán egy órányi utazásra, mégis a nagyváros zajától távol kezdheti el saját felépülését. Ősfás parkban vagy éppen a területhez tartozó tó partján tehet hosszú sétákat, megteheti az érzelmi jóllét felé vezető út első valós és szimbolikus lépteit. A diszkréció garantált, ahogy az Ön kényelme is. A zavartalan környezet biztosításával és gasztronómiai különlegességeinkkel egyaránt arra törekszünk, hogy miközben elszánt és szakmailag megalapozott felépülési munkára köteleződünk el, Ön megtapasztalhassa a kívánt változás első örömeit.

Titoktartás és diszkréció

Elegáns felépülési környezet

Multidiszciplináris szakmai stáb

Napi több órás egyéni konzultáció

Egyéni terápia

Személyre szabott felépülési program

Felépülésközpontú szemlélet

Laborvizsgálat

Ismerje fel a problémát, tegye meg az első lépést!

Bárkivel előfordulhat, hogy a burnout tünetegyütteseiből akár többet is fel tud sorolni, azonban nem mindegy, hogy ezek mennyi ideig és milyen intenzitással vannak jelen az ember életében és mennyire keserítik meg azt. Amennyiben úgy érzi, hogy kezd eluralkodni magán az elkeseredettség, egyre kevesebb támasza van és nem találja a kiutat, akkor ne halogassa  a segítségkérést. Kérjen időpontot állapotfelmérésre!

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?