Alkoholproblémák

Mikortól jelent problémát az alkoholfogyasztás? Ha gyakran iszom? Ha sokat iszom? Ha gyakran és sokat iszom? A dolog nem ilyen egyszerű. Természetesen a mennyiség és a gyakoriság is indikátora lehet a problémának, hiszen gyakori és/vagy nagy mennyiségű alkoholfogyasztás esetén kialakulhat problémás fogyasztás vagy függőség.

Minden olyan eset, amikor az alkohol szerepe hatással van egy-egy életterületre, megmutatkozik a fogyasztás problémás jellege, függetlenül a mennyiségtől, illetve a gyakoriságtól. No, de mit is jelent ez? Ha életében gyakoriak a

 • konfliktusok
 • cégének irányítása egyre megterhelőbb
 • problémamegoldó készségének romlását érzékeli
 • sűrűsödnek és mélyülnek a párkapcsolati problémák
 • sérülnek a társas kapcsolatok
 • izolálódik
 • stresszesebbnek érzi magát vagy szorong
 • dühös vagy ideges
 • pánikrohamai vannak
 • agresszív
 • üresnek érzi magát
 • vagy egyszerűen azt érzi, nem bírja tovább.
Ezek mind-mind olyan tünetek, melyek érzelemszabályozási problémára és életvezetési nehézségekre utalhatnak. Talán Ön is tapasztalta, hogy ilyen helyzetekben az alkohol csak átmeneti megoldást jelent, később ezeket a problémákat az alkohol csak elmélyíti és kezelhetetlenné teszi, ekkor pedig már az alkoholproblémák jelenlétéről beszélhetünk.  Szakembereink abban segítenek, hogy meg tudja fogalmazni, az élet mely területein és hogyan okozott károkat az alkoholfogyasztás. Közösen gondolkodunk azon, hogy mi lehet a folytatás, mit és hogyan érdemes korrigálni vagy éppen újrakezdeni.

Lépjen a felépülés útjára szakértőink segítségével!

AMBULÁNS KEZELÉS

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

FELÉPÜLÉS

BENTLAKÁSOS FELÉPÜLÉSI PROGRAM

Budai magánrendelő

Budai magánrendelőnkben teljes diszkréciót élvezhet, így a rendelő előterében található váró és a közelben elérhető eltérő szakrendelések lehetővé teszik, hogy senki számára ne váljék nyilvánvalóvá, hogy Ön mi célból jelent meg. Hangszigetelt konzultációs szobánk segítségével bizalomteljes légkörben, vagyis teljes biztonságban kerülhet sor az első találkozásra és minden további alkalomra.

Bentlakásos program

Budapesttől csupán egy órányi utazásra, mégis a nagyváros zajától távol kezdheti el saját felépülését. Ősfás parkban, vagy éppen a területhez tartozó tó partján tehet hosszú sétákat, megteheti az érzelmi jóllét felé vezető út első valós és szimbolikus lépteit. A diszkréció garantált, ahogy az Ön kényelme is. A zavartalan környezet biztosításával és gasztronómiai különlegességeinkkel egyaránt arra törekszünk, hogy miközben elszánt és szakmailag megalapozott felépülési munkára köteleződünk el, Ön megtapasztalhassa a kívánt változás első örömeit.

Titoktartás és diszkréció

Elegáns felépülési környezet

Multidiszciplináris szakmai stáb

Napi több órás egyéni konzultáció

Egyéni terápia

Személyre szabott felépülési program

Felépülésközpontú szemlélet

Laborvizsgálat

Alkoholfüggőség a köztudatban

Az alkoholfüggőség, illetve a problémás alkoholhasználat erősen stigmatizált fogalom. Gyakran a jellemhiba és az akaratgyengeség szinonimái, pedig ezekhez semmi köze! Az előítéletekhez gyakran hozzátartoznak azok az elképzelések is, miszerint a függő személy elszegényedett, rossz sorsban élő, kriminalizálódott, elhanyagolt külsejű, munka nélkül élő ember, megromlott fizikai, pszichés állapottal.

Természetesen ez súlyos függőség esetén előfordulhat, de az alkoholfüggőség és az alkoholproblémák nagyon gyakran érintik azokat, akik látszólag rendezett családi körülményekkel, kielégítő, vagy kiemelkedően magas egzisztenciával rendelkeznek és első pillantásra magasan funkcionálnak az élet különböző területein. Ezzel együtt a függőséggel párban járó életbeli elakadások, érzelemszabályozási problémák mégis megkeserítik az életét. Ha Ön kapott már visszajelzést környezete egy vagy több tagjától, hogy aggódnak Önért, akkor ne halogassa a segítségkérést, mert van megoldás. Ne enegedje, hogy az alkoholproblémák megmérgezzék társas kapcsolatait.

Mi történik amikor alkoholt fogyasztunk?

Amikor alkoholt fogyasztunk, megváltoztatjuk, ahogy érzünk. Mert valahogy szeretnénk magunkat érezni, vagy éppen nem akarunk egy érzést. Használata fizikai és pszichés függőséghez vezethet, mely -ha nem kezelik-, akkor súlyosan károsíthatja az egyén és a körülötte élők fizikai, mentális, és érzelmi állapotát, illetve az érintettek társas kapcsolatait és egzisztenciáját.

Első lépés a felépülés felé: kérjen időpontot állapotfelmérésre!

Állapotfelmérésre budai rendelőkben kerül sor, ahol egy 50 perces konzultáció keretében a Pálfalvi Centrum vezető szakemberével, Gubucz-Pálfalvi Sejla addiktológiai konzultánssal közösen beszélik át problémája természetét, annak súlyosságát és a lehetséges kezelési módszereket. A kezelési terv kialakításakor figyelembe vesszük klienseink igényeit, és felépülési tervét is ez alapján alkotjuk meg.

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?