Hóka Marianna

Mentálhigiénés segítő szakember

Tanulmányaimat a Károli Gáspár Református Egyetemen végeztem.

Hivatásom gyakorlatában Carl Rogers személyközpontú szemléletét alkalmazom, amely az egyén belső motivációjára és a dönteni tudás képességére helyezi a hangsúlyt a személyes fejlődés és a pozitív változás folyamatában. Fontos számomra a mentálhigiéné holisztikus szemlélete, amely a test-lélek-szellem összetartozó egészével foglalkozik.

Klienseimet támogatom, hogy felismerjék valódi önmagukat, életvezetési problémáikra megtalálják saját belső megoldásaikat. A konzultációkban a múlt boncolása helyett az „itt és most” élményeivel dolgozunk.

Klienseimet kísérve tapasztalom, hogy a személyes beszélgetés elfogadó, bizalmi légkörében megnyílnak, lépésről-lépésre közelítenek önmagukhoz, átélik érzéseiket, felelősséget vállalnak, és bátor döntéseket hoznak, erőre kapnak és bíznak önmagukban.

Munkám során egyéni kliensek támogatása és lelkigondozása mellett csoportokat is vezetek. Identitás-megerősítő, drogprevenciós csoportfoglalkozásokat tartok közép- és általános iskolákban, különböző szociokulturális környezetben. Emellett a büntetés-végrehajtás területén mentálhigiénés csoportot vezetek fogvatartottak számára.

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?

Verified by MonsterInsights