Koday Zsuzsanna - profilkép

Koday Zsuzsanna

Klinikai szakpszichológus

Koday Zsuzsanna

2011-ben a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szereztem diplomát pszichológusként igazságügyi és klinikai programon. Egyetemi éveim alatt ismerkedtem meg a resztoratív, azaz  a helyreállító igazságszolgáltatással, ami erőteljes személetformáló hatással volt rám. Úgy gondolom, ez az egyik meghatározó élményem arról, mit is jelent szempontot, nézőpontot váltani. A resztoratív szemlélet a konfliktusokkal terhelt kapcsolati rendszerekben működtethető. A cél a rendszer egyensúlyi állapotának helyreállítása. A szemlélet magában hordozza a jóvátétel lehetőségét, és egyben azt is, hogy elkövetett hibáinkat ne lemoshatatlan bélyegként viseljük egy életen át. Könnyen belátható, hogy a függőséggel élő személy és családja is tapasztal ehhez hasonló nehézségeket.

Egyetemi éveim alatt egy resztoratív pilot projekt kivitelezésében önkénteskedtem, ami a magyar büntetés-végrehajtásban alkalmazható resztoratív módszerek alkalmazhatóságát vizsgálta. Emellett a Kék Pont Alapítványnál végeztem önkéntes munkát. Diplomám megszerzését követően autogén trénerként szereztem képesítést. Mindezen túl, szemléletemben, szakmai elköteleződésemben meghatározó erővel bír a jungi pszichoanalízis.

2013 óta főállásban igazságügyi, alkalmazott területen gyakorlom a szakmát. Munkám során több alkalommal dolgoztam krízisben lévő, hangulatzavarral, szorongással, személyiségzavarral és addiktológiai problémákkal küzdő kliensekkel. Ehhez kapcsolódóan áttétel fókuszú pszichoterápiás módszerben is képződöm. Mindemellett sokat inspirálódtam a felépülést megcélzó tizrenkét lépéses programokból.

Gyermekkorom óta tartó képzőművészeti érdeklődésem 2015-ben új lendületet kapott, amikor elsajátítottam a jobb agyféltekés rajzolás módszerét. Ennek segítségével felfedezhetőek és  megtapasztalhatóak bizonyos rejtett képességek, a meglévő készségek  kiválóan fejleszthetőek. A módszer ezáltal motivációt és megerősítést kínál arra, hogy mindannyian képesek vagyunk fejlődni, képességeink és készségeink határait tágítani. A jobb agyféltekés rajzolás és mindaz, amit a kézbe vett rajzceruza adhat, tökéletesen illeszthető a pszichológiai szakterülethez.

Pszichológusi szemléletemet meghatározza az analitikus gondolkodás, ugyanakkor rövidebb közös munka esetén szívesen dolgozom kognitív terápiás elemekkel, és használom a relaxációt. Arra törekszem, hogy a kapcsolat, a kapcsolódás gyógyító erején keresztül segítőként támogassam klienseim fejlődését.

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?

Verified by MonsterInsights