Marjai Kamilla - profilkép

Marjai Kamilla

Blogger, lektor

Marjai Kamilla

Pszichopedagógus diplomám megszerzését követően addiktológiai konzultáns, majd színházi szaknevelő végzettséget szereztem, pillanatnyilag a doktori disszertációm megírásán dolgozom. Jelenleg az Országos Pszichiátriai és Addiktológiai Intézet főállású munkatársa vagyok, emellett a Megálló Csoport Alapítvány színháztrénereként dolgozom. A terápiás támogatás mellett gyakorlati munkám szerves részét alkotja az ismeretterjesztő újságírás.

2013 óta jelennek meg tudományos publikációim. Emellett 2013 óta írok addiktológiai témájú cikkeket többnyire pszichológiai ismeretterjesztő online médiafelületeken. Célom megszólítani azokat az olvasókat, akik valamilyen módon érintettek a függőségben, de nincs válaszuk arra, hogy miként tudnak szembenézni a problémával. Hitem szerint az ismeretterjesztő írásokon keresztül történő informálás nem pótolja a terápiát és általa nem spórolható meg a felépülésbe fektetett munka. Ugyanakkor új szempontokat vethet fel, segítheti a belátást és a segítségkérés felé terelheti az olvasót.

2017-ben beválasztottak a La femme magazin 50 tehetséges magyar fiatal elnevezésű programjába. Részben ehhez kapcsolódóan, részben ennek folyományaként lehetőségem nyílt több felületen bekapcsolódni a nyilvánosságot megszólító diskurzusba függőségeket illetően. A szakma képviseletében szinte minden megkeresésnek eleget tettem abban bízva, hogy legalább egy olvasó, néző vagy hallgató közelebb kerül saját függőségének megértéséhez, elfogadásához.

Az átalakuló tömegkommunikációban social influencernek hívjuk azt, aki tömegeket szólít meg sokakat érintő kérdésekben. Habár az ambícióim nem affelé mutatnak, hogy social influencerré váljak, a legkevésbé sem kérdés számomra, hogy a függőség tömegeket érintő kérdés. Hiszem, hogy az addikció szót érdemel.

A Centrum oldalán történő kommunikáció és a blog célja, hogy az oldalt felkeresők szakmailag maradéktalanul helytálló, közérthető tájékoztatást kapjanak. Törekszem arra, hogy a legkényesebb, nehezen vállalható kérdéseket is érintsem, és segítsem az olvasót abban, hogy megtalálja saját személyes válaszait. Tabuk helyett megoldásra váró kérdésekben gondolkodom.

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?

Verified by MonsterInsights