Nyíri Noémi

Addiktológiai konzultáns

Szociálpedagógus hallgatóként kerültem kapcsolatba az addiktológiával, innen ered szakmai elköteleződésem. Addiktológiai konzultáns végzettségemet 2006-ban szereztem, de 2005 óta dolgozom az addiktológiai ellátórendszerben. 2017-ben pszichiátriai és szenvedélybetegeke szociális ellátása területén szakvizsgáztam.

2012 óta módszerspecifikus autogén tréning képzettséggel rendelkezem, jelenleg meditációs és imaginációs képzésben veszek részt. Drogokkal még csak éppen kísérletező vagy problémás használat jeleit mutató serdülőkkel is éppúgy dolgoztam, mint több éves drogkarriert maguk mögött tudó intravénás szerhasználókkal. Szakmai vezetője voltam Budapest első ambuláns serdülő addiktológiai ellátását kiépítő Tiszta Jövőért Alapítványnak.

Szakmai személyiségem és szemléletem kialakításában meghatározónak tartom a Kék Pont Alapítványnál és az INDIT Közalapítványnál eltöltött szakmai éveket. Egyéni konzultációs munkám mellett számtalan csoportfoglalkozást tartottam középiskolás diákoknak, nevelőotthonban élő fiataloknak, pedagógusoknak, segítő szakembereknek, szülőknek. Hiszek abban, hogy addiktológiai vonatkozásban egyaránt szükség van társadalmi szemléletformálásra, párbeszédre, direkt és indirekt prevencióra, ártalomcsökkentésre és kezelésre.

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?

Verified by MonsterInsights