Torma Zita

Pszichológus

2010-ben végeztem az ELTE pszichológia szakán. Az egyetem után az Integratív Pszichoterápiás Egyesület módszerspecifikus képzésén vettem részt. Pályámat a gyermekvédelemben kezdtem: gyermekotthonokban, nevelőszülőknél nevelkedő gyermekeket, illetve az őket nevelő szakembereket segítettem pszichológusként. 2013-tól az ESZTER Alapítvány ambulanciáján dolgoztam, elsősorban szexuális támadás áldozatává vált gyermekek és felnőttek ellátásával foglalkoztam, de munkám során érzelmi, fizikai szempontból bántalmazott embereknek is nyújtok segítséget. Jelenleg a VIII. kerületi családsegítőben dolgozom. Az intézményes keretek közt zajló feladatok mellett magánpraxisban szereztem további tapasztalatokat.

Jelenleg klinikai és mentálhigiéniai felnőtt szakpszichológusnak tanulok a Pécsi Tudományegyetemen. Rendszeresen veszek részt továbbképzéseken felnőtt- és gyermekpszichológusi munkám kapcsán. Az alapdiploma megszerzése előtt Antalfai Márta Kincskereső Meseterápiás Módszerét elsajátítottam. A módszer segítségével önismereti, trauma-feldolgozó csoportokat vezetek. Jelenleg a leendő meseterapeuták képzésében is szerepet vállalok.

A közös munka során fontosnak tartom, hogy egyensúlyt teremtsek a múlt, a jelen és a jövő kérdésében. Az önismereti folyamatban nagy hangsúlyt kap, hogy lelkünk legmélyére alá tudjunk szállni, szembenézve félelmeinkkel, saját árnyékos oldalunkkal, negatív emlékeinkkel. Ám ugyanilyen fontosnak tartom, hogy a kliens aktuális életében jelenjenek meg változások, melynek ő maga aktív előidézője és irányítója. A terápia célja, hogy új készségek, megoldásmódok jelenjenek meg. Aligha lehet bármi fontosabb annál, mint hogy a kliens a saját életében kompetensnek érezze magát. A terápiás folyamatban mindig szem előtt tartom, hogy a kliens egyebek mellett a családi és munkahelyi rendszerek tagja és alakítója. Az egyén és az említett rendszerek kölcsönösen hatnak egymásra. A klienssel történő találkozások során a beszélgetéseken túl művészetterápiás és pszichodramatikus eszközöket egyaránt használok, természetesen a kliens személyiségéhez és érdeklődéséhez igazítva mindezt.

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?

Verified by MonsterInsights