Tóth-Ádám Kinga

Klinikai szakpszichológus, szexuálpszichológus

2010-ben végeztem a Károli Gáspár Református egyetem pszichológia szakán, majd 2013-ban szexuálpszichológus, 2018-ban klinikai szakpszichológus oklevelet szereztem. Az elmúlt években két szakmai könyv részfejezetének megírásában segédkeztem.

A pszichológusi pályát érintő specializációban döntőnek bizonyult az a felismerésem, hogy bár a szexualitás teljesen áthatja mindennapjainkat, de a lelki vonatkozások gyakran háttérbe szorulnak. Hét évig dolgoztam a Bedestan Tanácsadóban, ahol nem csupán párkapcsolati problémákkal és szexuális diszfunkciókkal küzdő kliensekkel foglalkoztam, hanem sok más esettel is találkoztam. A szexualitás tabusítása miatt nem hangsúlyozzuk eléggé, hogy a függőségek kapcsán is sarkalatos kérdés maga a szexualitás.

Meglátásom szerint már a kliensekkel való első találkozás is meghatározó fontossággal bír a terápiás előmenetelt illetően, ezért lényeges, hogy már ekkor nagy odafigyeléssel és pontossággal végezzem a munkámat. Hiszem, hogy minden embert a maga egyediségében kell kezelni, ezért nagy hangsúlyt fektetek ennek felmérésére. Pszichodinamikus szemléletben dolgozom kognitív viselkedésterápiás módszerekkel kiegészítve, azonban fontosnak tartom, hogy rugalmasan segítsem az aktuális problémák megértését és feldolgozását, akár azok mélyebb okainak feltárását is.

Önnek, vagy hozzátartozójának segítségre van szüksége?

Verified by MonsterInsights